Datacentrum

Het datacentrum te Leiden is een gebouw dat mensen digitaal met elkaar verbindt. Om dit netwerk visueel uit te werken is gekozen voor een opvallend gevelpatroon van streepjes en rondjes, waar de streepjes refereren naar de verbindingen en de rondjes naar de hubs. 

Het gebouw heeft twee verdiepingen, met de facilitaire voorzieningen op de begane grond en de computers van het datacentrum op de eerste verdieping. Om de koelinstallaties en zonnepanelen aan het beeld te onttrekken, is de gevel doorgetrokken en ontstaan er optisch drie verdiepingen.

Op het betonnen voetstuk is een tweede doos geplaatst met lichte gevel bestaande uit vierkante panelen (90x90cm). De semi-transparante panelen worden 3D-geprint, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede petflessen en glasvezel. De afzonderlijke panelen geven het gesloten gebouw een speelse uitstraling en symboliseren een binaire computercode opgebouwd uit de cijfers 0 en 1.

Locatie
Leiden