LAKzaal

In 2013 sloot het Leids Academisch Kunstcentrum (LAK) haar deuren en werd het omgebouwd tot nieuwe collegezaal voor de Universiteit Leiden. Om trouw te blijven aan de oorsprong van de zaal is er een oplopende vaste tribune aangebracht, met plaats voor ca. 350 studenten.

De gebogen rijen zorgen voor een optimaal zicht naar de docent en de presentatiewand vanuit iedere plek in de zaal. De houten theatervloer doet eer aan de historie van de ruimte. De bestaande wanden en het plafond zijn in warme grijstinten geschilderd en staan in contrast met de lichte vloerafwerking en het kleurige collegemeubiliar. De stoelen zijn uitgevoerd in drie kleuren stoffering.

De presentatiewand is opgedeeld in een geschilderd projectievlak en een onderstrook van whiteboard, die volledig beschreven kan worden. Als overgang van de bestaande wand naar het nieuwe podium is een lambrisering aangebracht, waarin trapverlichting en een trapleuning zijn opgenomen.

Opdrachtgever
Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden
Locatie
Leiden
Aannemer
C.J. de Boer BV