Collegezalen CITG TU

 

Meerdere college- en onderwijszalen van de faculteit CITG. (Civiele Techniek en Geowetenschappen) van de TU Delft ondergingen een grondige renovatie. Sinds de bouw van het gebouw zijn de zalen onveranderd gebleven. Met de komst van steeds grotere aantallen studenten en de nieuwe digitale onderwijstechnieken was een eigentijdse facelift van de collegezalen onvermijdelijk. Een studie naar de meest efficiënte rijafstand, de toegankelijkheid voor mindervaliden en de optimale zichtlijnen lagen ten grondslag aan deze verbouwing.

Met het nieuwe kleur- en materialenpalet is gekozen voor een stoer en tijdloos karakter wat goed aansluit bij het brute karakter van het gebouw dat is ontworpen door van den Broek en Bakema in de jaren 60.  Ter verbetering van de akoestiek is er in iedere zaal een voorzetwand gemaakt die is afgewerkt met Pet Felt, een materiaal wat is vervaardigd van gerecyclede petflessen.  Dit duurzame materiaal verbeterd niet alleen de akoestiek maar geeft de zaal ook aan aangenamer zacht karakter.

 

Opdrachtgever
Campus and Real Estate (CRE) TU Delft
Locatie
Delft
Oppervlakte
3200 m2
Oplevering
Augustus 2019
Aannemer
Dura Vermeer