TNO

Het concept voor TNO is gebaseerd op het faciliteren van korte verbindingsroutes (spokes) en het creëren van een verscheidenheid aan ontmoetingsplekken (hubs). Het netwerk aan hubs en spokes doorbreekt de bestaande horizontaliteit van het gebouw, doordat er een diagonale verbinding tussen de verdiepingen is gecreëerd. De transparantie is hierdoor gewaarborgd en de afstand tussen verschillende afdelingen verkleind.

Op de begane grond, naast de hoofdentree, is een ontmoetingsplek gerealiseerd die zowel voor werknemers als bezoekers vrij toegankelijk is. De lange tafels en zitbanken benadrukken het informele karakter van deze hub, die gebruikt kan worden om gasten te ontvangen, koffie te drinken en te werken.

De hubs dienen als flexibele werk- en ontmoetingsplek en worden afgewisseld met ‘traditionele’ kantoorruimte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande gebouwstructuur. De verdiepingshoge puien tussen de schachten zijn geplaatst om de transparantie te vergroten.

Naast het interieur is ook de gevel gewijzigd. De nieuwe gevel bestaat uit structurele beglazing waardoor het kozijn van buitenaf niet zichtbaar is. De nieuwe elementen zijn voorzien van automatische zonwering en kunnen worden geopend voor ventilatie. 

Opdrachtgever
FMVG TU Delft
Locatie
Delft
Oplevering
Januari 2014
PDF