International Business School

Lozenets, gelegen in het Zuidelijke deel van Sofia, is een gebied dat mede door de komst van de nieuwe metrolijn sterk in ontwikkeling is. In deze wijk staat het gebouw voor de International Business School. Het onderwijsgebouw kent twee hoofdfuncties: de IBS en het Trainingscentrum voor Toerisme.

Het gebouw is ontworpen om zoveel mogelijk transparantie en openheid creƫren ter bevordering van de sociale interactie tussen de gebruikers. Bij binnenkomst opent het gebouw zich en wordt het toegankelijke karakter duidelijk voelbaar. Op de begane grond bevinden zich het auditorium, de bibliotheek en de studentenbalie. Het atrium biedt ruimte aan 200 personen, is onder te verdelen in drie zelfstandige onderwijszalen en is uitgerust met akoestische en multimedia voorzieningen. Rondom het atrium bevinden zich diverse leslokalen, die ter bevordering van het open karakter en de interactie allen over een volledig transparante pui aan de zijde van het atrium beschikken.

Het Trainingscentrum voor Toerisme wordt door het dakterras gescheiden van de school. De langgerekte gevel van het gebouw verbindt beide functies. Het gebouw is uitgeroepen tot Building of the Year Education Bulgaria 2017.

 

Opdrachtgever
NSG Group LTD
Locatie
Sofia, Bulgarije
Oplevering
September 2017
In samenwerking met
Panov Architects
PDF