IDE Arena

De faculteit IO (IDE) kent verschillende typen zalen om het diverse aanbod aan vormen van klassikaal- en groepsonderwijs, al dan niet flexibel, een juiste plek te geven. Voor de IDE Arena is een eigentijdse zaal ontworpen voor 120 studenten met een vaste opstelling in de vorm van een arena, geïnspireerd op het Harvard-model.

In de zaal staat klassikaal onderwijs en discussie/reflectie centraal. De vorm is dusdanig gekozen zodat deze uitdaagt tot interactie tussen studenten onderling en de docent(en). Er is om deze reden ook veel zorg besteed aan de akoestiek van de ruimte zodat de spraakverstaanbaarheid optimaal is en er niet per definitie met versterkt geluid behoeft te worden gewerkt. Zo zijn de gebogen achterwanden aan de zaalzijde voorzien van akoestisch doek.

In de ruimte achter de gebogen achterwanden is ruimte voor groepsdiscussie in kleinere werkgroepen waarbij tevens de whiteboards kunnen worden gebruikt. Ten behoeve van lezingen of presentaties zijn er voor in de zaal een aantal voorzieningen opgenomen zoals een interactief smartboard en twee grote draaibare LED schermen die vanuit iedere positie in de zaal goed zichtbaar zijn. Voor de docent zijn twee Autocue schermen aangebracht waardoor hij/zij frontaal les kan blijven geven. Daarnaast zijn er in het collegemeubilair stroomvoorzieningen aangebracht voor het gebruik van laptops. Het meubilair sluit qua vormgeving en comfort naadloos aan bij de uitstraling van de zaal. Het heeft een eenvoudige heldere grondvorm en is uitgevoerd in een blauwe stoffering, de huisstijlkleur van IO. Het doorlopende schrijfblad versterkt de beleving van eenheid in de collegezaal.

Opdrachtgever
TU Delft
Locatie
Delft
Oplevering
Juli 2016
Aannemer
Groenendijk PGN